Siirry pääsisältöön

Ambra Amurosa tuoksukiihotin

Käytän kollaaseissa materiaalina jonkin verran vanhoja lehtiä ja aina välillä niistä löytyy jotain sellaista mikä nostaa suun pielet hymyyn, kuten on laita tässä seksuaalisuuteen liittyvässä mainoksessa 60-luvun alusta. Paljon on aika muuttuunut vajaassa viidessä kymmenessä vuodessa. Vai onko?

Kyse on tiedemiesten hyväksi havaitsemasta Ambra Amurosa tuoksukiihottimesta, joka "auttaa, synnyttäen lämpöä ja harmoniaa rakkauselämään ja on mitä suositeltavinta avio-onnenkin täydentämiseen." Mainos vakuuttaa että ranskalaisen professori "Le Magnen mukaan 84% naisista on herkkiä Ambra Amurosan tuoksuaineiden vaikutukselle", mutta toisaalta vakuutellaan että tuoksu on kuitenkin "sivullisten tunnistamaton".

Eli kyseessä on partavesi joka saa naisen villiksi, muittei häiritse teerenpelin ulkopuolisia. "Kokeilkaa ja todetkaa ihmeellinen teho - kuin magiaa!"

Kommentit

Anonyymi sanoi…
No onpa tosiaan hykerryttävä mainos:)..

T:mielipuoli

Tuo kollaasi on kyllä jännä..sillä itsekkinolen ollut nimenomaan kollaasista viimeaikoina kiinnostunut..en tuolla tavalla mutta toisella ja olen myös kuullut muuutaman muunkin sanovan että kollaasi kiehtoo nyt..jännä juttu että "kollaasia" on nyt ollut ilmassa vähän monessakin suunnassa..vaiko liekö niin että sitä kuulee helposti sen mikä kiinnostaa itseä..en tiedä..joka tapauksessa..hykerryttävä mainos:)

T:mielipuoli
Luovuksissa sanoi…
Tämä leike päätynee varmaan jonkin kollaasin ainesosaseksi.

Voin laittaa jatkossakin joitain vanhoja "väläyksiä" menneiltä vuosikymmeniltä kun niitä eteen tulee.
Anonyymi sanoi…
Hei. Vallan upeita kollaaseja.

Itse olen tehnyt muutaman haparoivan kollaasi-kokeilun, postikortille mahtuvan.

Noilla erilaisilla tuoksukiihottimilla on tavallaan tieteellistäkin "pohjaa". Ihmisten erittämiä tuoksuja ja parinvalintaa on tutkittu ja havaittu, että ihminen etsii partneria, jonka tuoksu on sopivasti erilainen kuin itsellä, jotenkin täydentävä, käsittääkseni. Sitä en tiedä toimivatko nuo mainosten tapaiset tuotteet, kaipa noita on markkinoitu kautta aikojen.


Jossain amerikkalaisessa tutkimuksessa havaittiin aikanaan, että kanelipullan tuoksu toimi varteenotettavana houkuttimena miehille. Tiedä sitten...
Luovuksissa sanoi…
Mariar

joku dokumenttikin taisi asiasta olla myös tv:ssä viime vuonna.

Täytyypä seuraavan kerran nuuhkia kanelipullaa "sillä silmällä".

...tosin perinteinen tiristämällä tehty läskisoossikin voisi toimia, sitä ei enää mistään saa, eikä kukaan osaa vanhalla systeemillä tehdä, kun kaiken pitää olla niin terveellistä.
Anonyymi sanoi…
hmm. tuosta kollaasista vielä..jännä tosiaan että nyt se ajatus kollaasiasta on alkanut kiinnostamaan..en kylläkään aio tehdä sitä varsinaisesti kollaasitekniikalla vaan ihan varion sitä kollaasia tavallaan käsitteenä enemmänkin..mutta kiinnostavaa on ja antaa taas motivaatiota tehdä töitä..siinä on se hyvä puoli että ajattelin käyttää siinä myös aiempia maalauksiani mukana (koksa niistä on jo henkisesti irti tietyllä tavalla)..ajattelen että kollaasi on tavallaan erillisistä kappaleista tehty jonkilainen kooste..ei nyt veistos mutta jotain sinne päin..no vähän hankalaa selittää mitä tarkoitan mutta laitan sitten niitä tuossa syksyllä esille kun saan valmiiksi..ainoo vaan että niistä taitaa tulla niin isoja etten saa kun ehkäpä pari valmiiksi ennen h.hetkeä.. syyskussa on nimittäin yksi yhteisnäyttely jonne ajattelin laittaa ne tai niitä..sain oikein 15m seinää ihka omaan käyttöön...jep..kollaasi kyllä kiinnostaa monellakin tapaa.

T:mielipuoli
Luovuksissa sanoi…
Kollaasi on tekniikka joka taipuu hyvin moneen suuntaan ja kaikkea voidaan yhdistellä mikä on vain liimattavaa. Tuo sinun suunnitelmasi kuulostaa ihan hyvältä.

Ehkä kannattaa käyttää yhtä ja samaa liima-ainetta, vaikka akryylimediumeja jolloin voit sotkea väriä mukaan ja homma pysyy mahdollisimman yksinkertaisena (eri materiaalit voivat reagoida toisiinsa mitä ei etukäteen aina tiedä) ja jos öljyä käytät niin se päällimmäiseksi (itse en käytä kun se kulkeutuu papereissa eteenpäin ja läpi).

Linkki kollaasin tekniikasta

Laita nettiin jotain kuvaa näyttelystäsi jos ei ole pääkaupunkiseudulla...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Petas-Baari

Tässä pari kuvaa viimevuoden lokakuulta vanhasta Petas-Baarista, joka sijaitsi Viherlaakson Länsirajalla Turuntien ja Lippajärventien risteyksen tuntumassa. Paikka jää juuri ja juuri Kauniaisten puolelle. Nyt rakennus on purettu ja tilalle on kohoamassa "Kukkalaakso" niminen kerrostalo asuinalue. Rakennuksessa toimi vuosikymmeniä legendaarinen Petas-Baari ja kauppa. Rakennus valmistui ennen sotia 1938. Baari oli omana aikanaan varsin suosittu ohikulkijoiden kohtaus- ja taksimiesten taukopaikka. 1970-80 luvulla kaupan rakennukseen tuli U.Suomalaisen TV korjaamo ja myymälä. Toiminta hyytyi 90-luvun alun laman myötä. 1997 Petas-Baari toimi mm. Trabant Express sketsisarjan kulissina. Tässä Youtuben pätkä Jasso Laamasen pajatson peluusta. Itsekin olen joskus vuosikymmeniä sitten käynyt baarissa pajatsoa kokeilemassa ja syömässä kuivan juustosämpylän. Kaupparakennuksen päädyssä oli iso käsinmaalattu Hellaksen Figarol-mainos, jossa ajan havina on vahvasti läsnä. Jos muistat

What is Expandism?

Longer version of this article is at my  homepage . Expansion in Art-making and Expansion-motivated art Introduction This article is a compact study of expansion in the context of making a piece of art. I believe that expansion is one aspect of all kinds of making of art. It has been neglected topic, even unseen, but the phenomenon is real and it is connected to art making, for it is impossible to make a piece of art without its expansion to some space. A work of art is always located in some space – on paper or canvas, in real or imaginary place, in this world or in digital one – and a work of art must first enter that space, it must do expansion there to take control of it. And it is the artist's task to make this happen.  By definition expansion means the increase of something in size , number , or importance . It relates to artworks in two ways, first, to the actual size of an artwork, and second, to the making process of an artwork. In some cases these expansions are overla

Inhorealismia

Länsimaisessa oikeusvaltiossa ei kuulema ole sensuuria. Asia ei pidä paikkaansa. Sensuurin ymmärtää hyvin käsitteen inhorealismi yhteydessä. Realismi tarkoitaa todenmukaisuutta (ransk. réalisme) ja inhorealismi sitä kun todellisuus esitetään kaikkein raadollisimmillaan, asioiden inhoittavia piirteitä tarkastellen. Asia on arkipäivää esimerkiksi uutistoimituksissa, joissa joudutaan jatkuvasti miettimään onko jonkin kuva-aineiston (katastrofin uhrit, sodan kauhut, kirurginen leikkaus jne.) näyttäminen julkisesti sopivaa vai ei. Toisin sanoen kuvamateriaalia joudutaan sensuroimaan, niin että esitetty aineisto on linjassa vallitsevien moraalikäsitysten kanssa. Ja myös niin ettei ketään tarkoituksella järkytetä. Inhorealismi liittyy myös taidekentällä säännöllisesti syntyvään kohuun, kun joku taiteilija kyseenalaistaa tätä rajaa, esittelemällä teoksissaan asioita joita emme ole tottuneet näkemään "hyviä lehtimiestapoja" kunnioittavassa yhteikunnassamme. Ihmiset haluavat syödä