Siirry pääsisältöön

Toinen kollaasi

Ohessa vielä toinen tuore kollaasi. Tämän hillityn-hallitun-säntillis-matemaattisen teoksen tekemisen aikana soi levylautasella Brian Enon soljuva ambient musiikki. Ja ehkäpä myös jotain tuosta "music for airports" hengestä on siirtynyt työhön?

Kommentit

meri sanoi…
pekka

tässä kollaasissa on samaa matemaattista järjestystä kuin työhuoneessasi. koska sisimpäni on kuin purettua villapuserolankaa, tarvitsen ympärilleni juuri tällaista horisontaalia ja diagonaalia.

oletko huomennut sellaista seikkaa, että vieraskielisen nimikkeen käyttäminen antaa usein ilmiölle kuin ilmiölle täysin ansiotonta arvonnousua; kun nimitykset suomennetaan, kansalaisille tarjoutuu paremmat mahdollisuudet arvioida keisarin uutta vaatepartta

'performanssin' yksinkertaisin vastinen on tietenkin 'esitys'. 'installatiolle' on joku esittänyt vastineeksi 'hökötystä' , 'härveliä' tai 'tekelettä', mutta niistä helposti kalskahtavan vähättelevän sävyn vuoksi ne eivät kelpaa tarkoitukseen. 'teelmä' olisi jo lähempänä tavoitetta, mutta siitäkin jään kaipaamaan tiettyä konkreettisuutta.

miltä kuulostaisivat sanat 'asennelma' tai 'pysytelmä' , joita kumpaakin voidaan käyttää kulloisestakin tilanteesta riippuen...!

vappurauhaa!
Tästä mie tykkään enemmän, siis tykkään. Valoisampi, kepeämpi. Ja mm. vasemman alakulman pyöreys toimii tosi hyvin.
Luovuksissa sanoi…
Meri,

...ehkäpä joku päivä teen jonkin "pysytelmän", "teelmän" tai "asennelman". Ja kenties pääsisin samalla eroon "tekeleistä", joita syntyy muutenkin aivan liikaa.
Luovuksissa sanoi…
Pellon pientareella,

kun näitä teen, niin en ajattele lainkaan sitä pitääkö joku teoksesta tai ei, vaan yksinkertaisesti teen työn loppuun niin hyvin kuin taidan, tavoitteena ehjä valmis "itseni näköinen" kokonaisuus.

Pitää olla "uskollinen itselleen", niin kuin eräs vanhempi kolleega opasti minua vuosia sitten, eikä yhtään välittää yleisön makumieltymyksistä ja taiteen muotivirtauksista.

Tältä pohjalta tehty taide kyllä löytää lopulta yleisönsä...
Soli sanoi…
Meri, hienoja sanoja! Asennelma, pysytelmä (vai pystytelmä?), taidanpa ryhtyä käyttämään noita :-D
Luovuksissa, on suurenmoista, jos ja kun pystyy tässä teelmävilinässä näkemään ja kokemaan sen itsensä näköisyyden -ja toteuttamaan sen.
Luovuksissa sanoi…
Soli,

ehkä kyse lienee vapaudesta, siitä että on reilusti se kuka on, eikä yritä olla muidenlailla vaikkapa "yhteiskuntakrittiinen" tai "tutkiva taiteilija", tai muuta taidekentällä muodissa olevaa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Petas-Baari

Tässä pari kuvaa viimevuoden lokakuulta vanhasta Petas-Baarista, joka sijaitsi Viherlaakson Länsirajalla Turuntien ja Lippajärventien risteyksen tuntumassa. Paikka jää juuri ja juuri Kauniaisten puolelle. Nyt rakennus on purettu ja tilalle on kohoamassa "Kukkalaakso" niminen kerrostalo asuinalue. Rakennuksessa toimi vuosikymmeniä legendaarinen Petas-Baari ja kauppa. Rakennus valmistui ennen sotia 1938. Baari oli omana aikanaan varsin suosittu ohikulkijoiden kohtaus- ja taksimiesten taukopaikka. 1970-80 luvulla kaupan rakennukseen tuli U.Suomalaisen TV korjaamo ja myymälä. Toiminta hyytyi 90-luvun alun laman myötä. 1997 Petas-Baari toimi mm. Trabant Express sketsisarjan kulissina. Tässä Youtuben pätkä Jasso Laamasen pajatson peluusta. Itsekin olen joskus vuosikymmeniä sitten käynyt baarissa pajatsoa kokeilemassa ja syömässä kuivan juustosämpylän. Kaupparakennuksen päädyssä oli iso käsinmaalattu Hellaksen Figarol-mainos, jossa ajan havina on vahvasti läsnä. Jos muistat

What is Expandism?

Longer version of this article is at my  homepage . Expansion in Art-making and Expansion-motivated art Introduction This article is a compact study of expansion in the context of making a piece of art. I believe that expansion is one aspect of all kinds of making of art. It has been neglected topic, even unseen, but the phenomenon is real and it is connected to art making, for it is impossible to make a piece of art without its expansion to some space. A work of art is always located in some space – on paper or canvas, in real or imaginary place, in this world or in digital one – and a work of art must first enter that space, it must do expansion there to take control of it. And it is the artist's task to make this happen.  By definition expansion means the increase of something in size , number , or importance . It relates to artworks in two ways, first, to the actual size of an artwork, and second, to the making process of an artwork. In some cases these expansions are overla

Inhorealismia

Länsimaisessa oikeusvaltiossa ei kuulema ole sensuuria. Asia ei pidä paikkaansa. Sensuurin ymmärtää hyvin käsitteen inhorealismi yhteydessä. Realismi tarkoitaa todenmukaisuutta (ransk. réalisme) ja inhorealismi sitä kun todellisuus esitetään kaikkein raadollisimmillaan, asioiden inhoittavia piirteitä tarkastellen. Asia on arkipäivää esimerkiksi uutistoimituksissa, joissa joudutaan jatkuvasti miettimään onko jonkin kuva-aineiston (katastrofin uhrit, sodan kauhut, kirurginen leikkaus jne.) näyttäminen julkisesti sopivaa vai ei. Toisin sanoen kuvamateriaalia joudutaan sensuroimaan, niin että esitetty aineisto on linjassa vallitsevien moraalikäsitysten kanssa. Ja myös niin ettei ketään tarkoituksella järkytetä. Inhorealismi liittyy myös taidekentällä säännöllisesti syntyvään kohuun, kun joku taiteilija kyseenalaistaa tätä rajaa, esittelemällä teoksissaan asioita joita emme ole tottuneet näkemään "hyviä lehtimiestapoja" kunnioittavassa yhteikunnassamme. Ihmiset haluavat syödä