14.8.2009

Sammatin Taidenavetta


(Tilanne 2012:  Allaolevan blogitekstin kirjoittamisen jälkeen Taidenavetassa on järjestetty aina heinäkuisin lähiseudun taiteilijoiden yhteisnäyttelyitä ja kävijät ovat löytämässä paikalle jo hieman paremmin.) 

Sanotaan että suomi on kesä näyttelyitä pullollaan ja tässä yksi esimerkki asian vakuudeksi. Kyseessä on vähemmälle yleisön huomiolle jäänyt Sammatin Taidenavetta.

Sijainti on ihan hyvä, vain muutama kilometri Sammatin keskustasta, mutta resursseissa uupuu. Tämä näkyy kehnoina opasteina ja tiedotuksen (lähes) täydellisestä puuttumisesta.

Itse sain tiedon näyttelystä Sammatissa asuvalta isältäni, tosin hänkin oli tietoinen näyttelystä vain siksi että hänet oli pyydetty mukaan yhdeksi taiteilijaksi.

Paikka on Lohilammen talonpoikaismuseon yhteydessä ja kuuluu persaukiselle Lohjan museolle. Näyttelyaikoja siis haetaan omatoimisesti ja omatoimisesti myös suoritetaan kaikki järjestelyt.

Sanoisin että tällä systeemillä ei tule toimimaan. Kävin paikalla kauniina heinäkuisena päivänä. Näyttelyn valvoja kertoi ettei ruuhkaa ole ollut, vain jokunen ihminen silloin tällöin ja pari rusakkoa...

Jokatapauksessa paikka on hyvä ja tilat oivalliset kesänäyttelytoimintaan. Katsotaan mitä jatkossa tapahtuu.

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Kivan näköinen tila, harmi jos ei houkuttele kävijöitä.
Kaikkiaan loistava tämä blogisi! Paljon mielenkiintoisia ja oleellisia aiheita.

Luovuksissa kirjoitti...

Kiitos vaan kehuista. Yritetään pitää "tasoa" yllä jatkossakin...