20.11.2008

Toiseus-näyttelyn kuratoroinnissa puutteita

Lähetin alla olevan tekstin pari päivää sitten Hesarin mielipiteeseen, mutta luultavasti sitä ei julkaista, koska tänään oli lehdessä Taidekeskus Ihanan toiminnanjohtaja Marika Aallon samansuuntanen kirjoitus, jossa arvosteltiin näyttelyn kuratorointia. Joskin häneltä on pieni ylireagointi, kun väitti poistettuja teoksia pornoksi, jota ne eivät suinkaan ole.

Tässä mielipiteeni:

Viimepäivien taide puheenaiheena (Hesari 18.11 ja 19.11) on ollut kirkkopalveluiden Seccon koordinoima Toiseus-näyttely. Näyttelyn tilaajan toimesta on kokonaisuudesta poistettu kahden taiteilijan teokset, joiden aiheet käsittelivät homoutta ja transvestiitti-indentiteettiä.

Ja metakka valmis. Suvaitsemattoman kirkon kimppuun käydään jokasuunnasta ja osa taiteilijoista on pahoittanut mielensä sensuurin vuoksi. Kirkon kuuma keskustelu seksuaalivähemmistöjen kohtelusta näyttää siirtyvän nyt taiteeseenkin.

Rytäkässä näyttää nyt unohtuvan se tosiseikka että näyttely liittyy Yhteisvastuu-keräykseen, jonka tämän vuotinen teema on maahanmuuttajien huono työllisyystilanne.

Voisi kai oikeutetusti kysyä miten homoeroottiset erektiot tai naishahmot peniksineen liittyvät kyseiseen teemaan? Virhettä ei ole tapahtunut jälkisensuurissa, vain liian löyhästi hoidetussa kuratoroinnissa.

Teosten poissulkeminen näyttelystä oli oikea ja rohkea teko, jolla yritetään pelastaa kokonaisuus ja keskittää huomio maahanmuuttajien asiaan.

6 kommenttia:

Homo Garrulus kirjoitti...

Maahanmuuttaja-problematiikka vaatisi markkinoijan: olen jo yliopistoesseessäni nostanut esille ajatuksen, että maahanmuutto-ongelmaan pitää miettiä jotain muuta kuin se tavanomainen. Ensin pitää nostaa vakavuus sellaiseksi, ettei se a) loukkaa mutta b) ei ole tuollaista önk, önk - joku haluaa - me emme - önk önk

Idea:
Kaksi yhden hinnalla. Työnantajat saavat kuten Lady Linen kampanjassa kaksi yhden hinnalla. Ovat siis työllistettyjä aina kaksi yhdessä joka lisää maahanmuuttajien omaa turvallisuuden tunnetta (kieli) ja samalla kädet, jotka tekevät jotain ovatkin 4.
Mutta palkan maksaa firma 50% ja valtio 50%.

Niin saamme ihmiset käyntiin ja asioita tapahtumaan ja kieltäkin ehkä paremmin opetettua in real life.

Tämä edellyttää hyvää mieltä ja tässä on alkajaiseksi hyvää pr-arvoa myös sille firmalle joka uskaltaa.
Kysy ensin Vikingiltä ja terveisiä minulta.

hehe

Luovuksissa kirjoitti...

Niinkuin joku viisas (jota en muista) toteisi, että ongelma ei suinkaan ole hyvien ideoiden puute vaan se että niiden toteuttajat ovat aika vähissä...

Kiitän kommentista:-)

Homo Garrulus kirjoitti...

De nada, laitoin linkin sivuillesi minun sivuilta. Minulla on noin 60 kävijää joka päivä, joskus yli 150 ja joskus vain kymmenen. Mutta ovat päättäjiä uskoisin; ja siinä toimii sama kuin sanalasku: Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla.

Nauravat hyeenat ovat ihan oma lajinsa, niihin ei pidä laittaa merkityksiä: Bushin aika meni jo. Nyt on Barackin.

Back to basics: siinä on minunkin kenttäni. Taakse jätän nämä ivaa osaavat cowboyt ja niitten sukkanauha-naiset. Obaman vaimo on minun ihanteeni: äiti ja älykäs samaan aikaan; ei mikään jenkkien hutsu jolle on annettu valtaa.

Luovuksissa kirjoitti...

Kiitos. Olet mielenkiintoinen ja laitoin sinut linkkeihini.

Seksualisti kirjoitti...

Jos kiinnostaa, niin kommentoin Aallon kirjoitusta Hesarissa 24.11. Kirjoitus on luettavissa blogissani.

Luovuksissa kirjoitti...

Kiitos, käyn kylässä...