6.8.2009

Hts:n kesänäyttely


Tässä muutama kuva äsken päättyneestä Helsingin Taiteilijaseuran kesänäyttelystä ELÄIMELLISTÄ - ANIMAL LIFE Suomenlinnan Rantakasarmissa, jossa piipahdin samalla kun kävin Suomenlinnan valleilla pitkästä aikaa useampaan vuoteen. Esillä oli monipuolinen kattaus kaikenkarvaista eläimellistä taidetta. Rönsyilevä meininki, vähän niin kuin taidelainaamosta olisi tuunattu näyttely.

4 kommenttia:

TNiemi kirjoitti...

Harmi että ehti päättyä ennen ehtimistäni. Itse olen ollut siellä hts:n kuvataidekoulussa kolme vuotta oppilaana, joskus pienenä ellen keskikokoisena.

Luovuksissa kirjoitti...

Niin, aika on niin vikkelä etten minäkään enää pysy sen perässä.

Joulutkin pidän nykyisin vain joka toinen vuosi, muuten menee hosumiseksi...

TNiemi kirjoitti...

Aika on kyllä nopeaa, mutta enemminkin sanoisin että itse olen liian hidas muistamaan kaiken ja toimimaan muistettavien mukaan.

Luovuksissa kirjoitti...

Minulta kysytää usein ideoista, siitä miten ne tulevat ja kirjaanko niitä ylös, jotta muistaisin vaikkapa yöllä unessa tulleen ajatuksen tai lenkillä tupsahtaneen idean vielä myöhemminkin.

Nuorempana pidin kaikkialla mukana mukana muistivihkoa, jottei mikään unohtuisi.

Nykyisin en kirjaa ylös juuri mitään, sillä jos idea on hyvä niin se kyllä vahvistuu ja eikä unohdu, vaan vaatii yhä enemmän huomiota. Joutavat ideat unohtuvat ja ne saavatkin mennä...

...ehkä näin on elämässä laajemminkin. Ehkä ne asiat (ja ihmiset) jotka eivät ole todella tärkeitä, ne/he tuppaavat helposti "unohtumaan" kun päässä on muuta tärkeämpää.

Tässä on yksi luovan työn tekijän arjen kipupiste. Kun luovuus vie menessään, niin kaikki muu tuntuu helposti joutavalta. Tekee perhe-elämästä, ystävyyssuhteista, laskujen maksamisista ja muistamisista hieman haasteellista...