1.4.2011

Spektri Business Parkin näyttelytila


Kävin tänään ripustamassa näyttelyn Spektri Business Parkiin Espooseen kehä I:n varteen lähelle Tapiolaa. Kyseessä on yritys "puisto" tai iso kiinteistö jossa on vuokralla reilut 70 yritystä. Taidenäyttelyitä varten on varattu rakennusten välisiä yhdyskäytäviä ruokalan ja kahvion molemmin puolin.

Ainakin ripustuksen aikana väkeä tuntui liikkuvan ja tauluja pysähdyttin katsomaan. Yritysten työntekijöitä ja vierailijoita liikkuu käytävillä päivittäin satamäärin, eli jokainen täällä pidettävä näyttely saavuttaa moninverroin enemmän yleisöä kuin tavanomainen gallerianäyttely. Nähtäväksi sitten jää miten omalla vastuulla oleva myynti sujuu, kun varsinaista myyntihenkilökuntaa ei ole paikalla. Yhteystiedot löytyvät jokaisen teosryppään molemmin puolin.

Tila sopii hyvin pienimuotoisiin esityksiin. Omassa näyttelyssäni on vain kymmenen teosta, mikä tuntui varsin sopivalta määrältä. Ohessa muutama tuore kuva näyttelystä heti ripustuksen jälkeen. Ripustus paikkoja on kolme, joista kaksi on selkeitä käytäviä ja kolmas on pieni välitila, aulan tapainen, johon sopiin tarvittaessa melko isokin työ. Mielestäni tilat ovat ihan tyylikkäät, vaikka käytävänäyttely ei lähtökohtaisesti kuulosta kovin houkuttelevalta.

4 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Ihan hienoilta tilat näyttävät! Eiköhän ole oiva ajatus viedä taidetta sinne, missä ihmiset liikkuvat! Saa nähdä sitten, ehtivätkö pysähtyä kauppoja tekemään. Toivotaan, että ehtivät:)

Luovuksissa kirjoitti...

Toivossa on hyvä taiteilijan elää...

Anitta kirjoitti...

Minullakin oli pari vuotta sitten siellä maalauksia esillä. Yksi kontakti tuli jälkeenpäin. Paikka on ok. Toimarin sihteerin kautta sai talon sisäiseen postiin ilmoituksen. Sitä ehkä voisi lähettää useammankin kerran kuin muistutuksena. En tiedä, jos meilissä olisi maininta, että on itse paikalla joku päivä, niin toisiko kontakteja enempi tai jos kirjoittaisi ns myyvän viestin talon yrityksille?

Luovuksissa kirjoitti...

Ongelma tämän tyyppisissä näyttelyissä on myynti ja se että taiteilijan on aika mahdotonta olla paikalla teoksia esittelemässä. Ihmiset katselevat töitä ohi kulkiessaan ja myös niin että teoksia sulatellaan pieninä päivittäisinä annoksina.

Tuo muistutus talon yrityksille on ihan paikallaan. Kuun lopussa olen sitten viissampi miten tämän kanssa oikein sujuu.