9.4.2011

Rahat ja Henki-seminaarissa

Lähdin aamujunalla Kotkaan. Ensin Pasilassa paikallisjunan vaihto Kouvolan kyytiin. Sitten Kouvola-Kotka lähijunassa tapahtui positiivisessa mielessä kummia. Juna nytkähtää liikkeelle ja konduktöörin reipas ääni aloittaa kuulutuksen kaijuttimista.

"Tervetuloa lentävän lähijunan kyytiin arvoisat rouvat ja herrat, nuoret ja vanhat. Tätä Valmetin vuonna 1972 rakentamaa insinööritaidon ihmettä kutsutaan lentäväksi siksi että tästä putkilosta piti alunpitäen tulla lentokone, mutta kun Valmetilla ei vielä siihen maailman aikaan osattu rakentaa siipiä, niin junahan tästä sitten lopulta tuli. Mutta ei hätää arvoista matkustajat, tämä paksupeltinen työjuhta kiidättää teidät tuossa tuokiossa Kotkaan. Pysähdymme asemilla….jne."

Kuulutus saväytti hyväntuulisella absurdiudellaan. Jokaisen matkustajan suunpielissä karehti hymyn vire. Sinänsä pieni asia, mutta merkittävä, ainakin minun päivääni junavirkailijan tempaus piristi kovin.

Kotkassa kävin pitämässä pienen alustuksen "Rahat ja henki" seminaarissa, jossa aiheena taiteiljan toimeentulo huolet. Ihan hyvä päivä. Muina puhujina Tarja Cronberg, Pertti Kukkonen ja Kira Sjöberg. Kaikkien näkökulmat täydensivät hyvin toisiaan ja yleisöäkin oli mukavasti paikalla.

Juna on hyvä keksintö. Mennessä voi valmistella esitystä ja palatessa laittaa blogille pienen tekstin.

4 kommenttia:

pikkuliisu kirjoitti...

Luin juttusi. Olisin halunnut lukea alustuksesi k.o. aiheesta, mutta en löytänyt sitä. Linkki johti vain läänintaiteilijan sivustolle.
Olihan tuo konduktööri juttu aika erikoinen! Hauska.

Luovuksissa kirjoitti...

Kaikkien esitykset olivat powerpoint avusteisia puheita eikä niitä löydy netistä. Samansuuntaisia toimeentuloa sivuavia asioita, mistä olen tälläkin blogilla silloin tällöin kirjoittanut.
Mutta varmaan jossain vaiheessa taas innostun laittamaan tänne aiheesta uutta näkökulmaa...

Matti Koistinen kirjoitti...

Hih, mainiota viihdytystä konduktööriltä. Kaveri kertoi kerran kuunnelleensa Jyväskylä-Tampere eläkkeelle jäävän konduktöörin runonlausuntaa aina kuulutusten ohessa :D

Luovuksissa kirjoitti...

Joo, konduktöörin esitys kyllä säväytti positiivisella tavalla ja piristi päivää kummasti