18.11.2013

Kärpästen hyökkäys

Kattoikkunoiden kanssa on pitkin syksyä ollut ongelmia. Ensin oli pientä eristystä lämmön karkailun kuriin laittamiseksi, sitten tulivat kärpäset. Jossain on pieni rako josta siivekkäitä tulvii sisään lämmittelemään tai sitten jonnekin välikaton rakenteisiin on kuollut hiiri tai lintu, josta on tullut hyönteisten tukikohta.

Oli miten oli, niin kärpäsiä on riittänyt. Laitoin pari viikkoa sitten joka ikkunan luo vanhanaikaiset kärpäspaperit ja satoa on piisannut. Silti siivekkäitä riittää. Ongelma toistuu aina loppusyksystä. Nyt tänä vuonna kun on ollut aika lämmintä poikkeuksellisen pitkään, niin pörinää on myös ollut tavanomaisista enemmän. Tällaistakin voi joskus arki olla ateljeessa. Työskentelyä kärpästen säestämänä. 

2 kommenttia:

Liisu kirjoitti...

Meillä kattoikkuna, joka alkujaan oli olemassa rakennuksessa kattoon tasaupotettuna, alkoi vuotaa. Korjattiin se kattoremontin yhteydessä hankkimalla sen päälle halkaisijaltaan kaksi metrinen kirkasmuovikupu.Se oli hyvä ratkaisu. On toiminut hyvin kattoon upotettujen ikkunoiden suojana ja sen alla oleva ilmatila on myös lisälämpöeristeenä toimiva. Mutta yksi asia minua siinä ihmetyttää. Alkuperäisten kaksinkertaisten ikkunoiden yläpuolelle kuvun alle on muodostunut selvästi hämähäkkien hautausmaa. Kesällä siivosimme hämähäkkien ruumiit pois, mutta nyt jo lasien päällä lepää uusia kuolleita hämähäkkejä toistakymmentä. Mitään muita eläinlajeja ei ole niiden joukossa.
Tämä kummastuttaa minua. Ei edes yhtään kärpästä! Eläviä hämähäkkejä ei ole näkynyt niitäkään, edes kuolleita suremassa.

Vai ovatko ne edes oikeita hämähäkkejä, epäilen. Ne on niitä pitkäjalkaisia (lukkeja?) Jalat levällään ne siellä makaa. Raukat.

Luovuksissa kirjoitti...

Joo, ei hyönteisille kovin suurta rakoa tarvii jäädä niin aina jostain joku mönkii sisään.
Talvet ovat olleet muutamana viime vuotena niin mahdottoman kovat että siinä on ollut kattoikkunat kovilla monta kertaa. Ihme että näinkin vähällä olen päässyt. Lämpövuotoa on näissä aina, mutta valo on hieno.