31.7.2008

Tallinnan nykyarkkitehtuurille

on leimallista nuorekkuus. En tunne sen kummemmin Viron arkkitehtien taustoja tai ikä haarukkaa, mutta veikkaisin että nuoret ovat asialla, kuten kaikkialla yhteiskunnassa. Hotellin johtaja saattaa olla kaksivitonen ja menestyneen yrityksen omistajat kolmekymppisiä, eikä palvelutiskien takaa juuri yli 40-vuotiaita tapaa.

Tämä asuinalue löytyy Tallinnan itäpuolelta Narvan maantien ja meren välistä Pirittaan päin kuljettaessa. Vain muutama kilometri keskustasta. Mielestäni hienosti toteutettu ja ympäristöönsä hyvin istuva asuinalue.

Pitäisikö nuoret päästää meilläkin laajemmin puikkoihin tekemään yhteiskunnan nuorennusleikkausta ja ottamaan pesäeroa edellisten sukupolvien konsensus-suomeen? Kannatan!

2 kommenttia:

S kirjoitti...

Satuin vahingossa sivuillesi ja hätkähdin, kun kuvissa näkyi kovin tuttu paikka: olen asunut viime talvena perheineni kuvaamassasi talossa. Tosi on, alue on erittäin kivaa, mutta myös kallista, minkä takia emme enää siellä ole. Myöskään tuo akvaarioasuminen suurine ikkunoineen ei ollut meidän juttumme.

Eilen huomasin siellä päin ajellessa, että aivan ko. kerrostalojen lähellä ollut pieni kauppakeskus oli kadonnut. Oli näköjään räjäytetty kokonaan, ja nyt siellä rakennettiin jotakin uutta. Tallinnalaista uudisrakentamista tyypillisimmillään.

Luovuksissa kirjoitti...

Kiitän kommentista. Toivottavasti raha ei ratkaise aivan kaikkea ja Tallinnassa voitaisiin säilyttää myös vanhoja ja todella ainutkertaisia puutaloja mahdollisimman paljon. Aika runsaasti niitä on vielä jäljellä, mutta kuinka kauan kun rakennustahti on nykyisen lailla vauhdikasta...