Siirry pääsisältöön

Putinin maalaus myytiin 860000 eurolla

Tässäpä todiste siitä mikä taidemaailmassa on tärkeintä ja se on nimi. Väliä ei ole taiteen laadulla kunhan nimi on tunnettu ja signeerus näkyy. Aamun Hesarissa oli uutinen Pietarissa järjestetystä hyväntekeväisyys huutokaupasta, jossa Vladimir Putinin tekemä maalaus huudettiin 860 000 euron hintaan.

Toki kyseessä oli hyväntekeväisyys huutokauppa, jossa nimenomaan julkkisten tekemiä tauluja huudettiin hyvään tarkoitukseen eli pietarilaisten lastensairaaloiden tukemiseen.

Putinin maalauksen osti moskovalainen galleristi Natalia Kurnikova, jolla on rahaa rutkasti ja Putinin maalaus ilmeisesti antaa hänelle jotain nostetta. Mene ja tiedä.

Kyseinen summa muuten vastaa 55 yksi-vuotista valtion vuosiapurahaa ja noin 28 keskimääräistä palkansaajan vuosiansiota.

Tässä Uuden Suomen uutinen muutaman päivän takaa ennen huutokauppaa.

Kommentit

meri sanoi…
ääh!minulla menee tuollaista lukiessa kyllä cortex säästötilaan.

mutta sellaista se on - systeemi tulee lupaavaksi arveltua liittolaista vastaan shekkivihko kourassa.
Luovuksissa sanoi…
Joo, ei tähän paljon muuta voi todeta kuin että tämä on hullu maailma.

Mummonikin sanoi aikoinaan että, "kyllä maailmaan meteliä mahtuu" ja oli kyllä oikeassa.
Katja Tanskanen sanoi…
Taidemaailmassa on tärkeää myös tarkoitus. Tässä tapauksessa ei minun mielestäni ole mitään moitittavaa. Hyvä vain, että rahaa saatiin paljon kokoon.
Luovuksissa sanoi…
Katja

Toki tarkoitushan on hyvä, eikä siinä mitään. Tosin sarkastisesti voisi kysyä miten tämä ylipäätään taiteeseen liittyy? Kyse on nimenomaan hyväntekeväisyydestä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Petas-Baari

Tässä pari kuvaa viimevuoden lokakuulta vanhasta Petas-Baarista, joka sijaitsi Viherlaakson Länsirajalla Turuntien ja Lippajärventien risteyksen tuntumassa. Paikka jää juuri ja juuri Kauniaisten puolelle. Nyt rakennus on purettu ja tilalle on kohoamassa "Kukkalaakso" niminen kerrostalo asuinalue. Rakennuksessa toimi vuosikymmeniä legendaarinen Petas-Baari ja kauppa. Rakennus valmistui ennen sotia 1938. Baari oli omana aikanaan varsin suosittu ohikulkijoiden kohtaus- ja taksimiesten taukopaikka. 1970-80 luvulla kaupan rakennukseen tuli U.Suomalaisen TV korjaamo ja myymälä. Toiminta hyytyi 90-luvun alun laman myötä. 1997 Petas-Baari toimi mm. Trabant Express sketsisarjan kulissina. Tässä Youtuben pätkä Jasso Laamasen pajatson peluusta. Itsekin olen joskus vuosikymmeniä sitten käynyt baarissa pajatsoa kokeilemassa ja syömässä kuivan juustosämpylän. Kaupparakennuksen päädyssä oli iso käsinmaalattu Hellaksen Figarol-mainos, jossa ajan havina on vahvasti läsnä. Jos muistat...

What is Expandism?

Longer version of this article is at my  homepage . Expansion in Art-making and Expansion-motivated art Introduction This article is a compact study of expansion in the context of making a piece of art. I believe that expansion is one aspect of all kinds of making of art. It has been neglected topic, even unseen, but the phenomenon is real and it is connected to art making, for it is impossible to make a piece of art without its expansion to some space. A work of art is always located in some space – on paper or canvas, in real or imaginary place, in this world or in digital one – and a work of art must first enter that space, it must do expansion there to take control of it. And it is the artist's task to make this happen.  By definition expansion means the increase of something in size , number , or importance . It relates to artworks in two ways, first, to the actual size of an artwork, and second, to the making process of an artwork. In some cases these expans...

Vilho Penttilän huvilan naispatsaat Viherlaaksossa

Viherlaakson rantatien varrella, (Viherlaaksonranta 8) paikassa jossa nykyisin on hoivakotikiinteistö, oli aikoinaan kaunis huvila torneineen. Sen rakennutti itselleen arkkitehti Vilho Penttilä 1900-luvun alussa. Penttilä ammuttiin punaisten toimesta sisällissodassa epäiltynä aseiden salakuljetuksesta. Dora vaimo joutui myymään huvilan, Villa Penttilän, joka päätyi uuden omistaja kuoltua vakuutusyhtiö Suomi-Salaman työntekijöiden virkistyskäyttöön. Tuossa käytössä huvila palveli aina 1960-luvun alkuun. Huvila oli pystyssä vielä 60-luvun lopulla, jolloin Viherlaakson rannan kerros- ja rivitalojen rakentaminen oli saatu päätökseen. Tuolloin se oli jo pahoin rapistunut. Viimevaiheessaan ennen purkamista se oli satunnaisten majailijoiden käytössä ja toimi lasten sokkeloisena leikkipaikkana. Muistan itsekin linnamaisen rakennuksen hyvin ja olen myös käynyt muutaman kerran rakennuksessa "seikkailemassa". Sisällä  paikat oli tärvelty ja sekalaista roinaa levitelty joka puolelle. Hu...