18.1.2009

Putinin maalaus myytiin 860000 eurolla

Tässäpä todiste siitä mikä taidemaailmassa on tärkeintä ja se on nimi. Väliä ei ole taiteen laadulla kunhan nimi on tunnettu ja signeerus näkyy. Aamun Hesarissa oli uutinen Pietarissa järjestetystä hyväntekeväisyys huutokaupasta, jossa Vladimir Putinin tekemä maalaus huudettiin 860 000 euron hintaan.

Toki kyseessä oli hyväntekeväisyys huutokauppa, jossa nimenomaan julkkisten tekemiä tauluja huudettiin hyvään tarkoitukseen eli pietarilaisten lastensairaaloiden tukemiseen.

Putinin maalauksen osti moskovalainen galleristi Natalia Kurnikova, jolla on rahaa rutkasti ja Putinin maalaus ilmeisesti antaa hänelle jotain nostetta. Mene ja tiedä.

Kyseinen summa muuten vastaa 55 yksi-vuotista valtion vuosiapurahaa ja noin 28 keskimääräistä palkansaajan vuosiansiota.

Tässä Uuden Suomen uutinen muutaman päivän takaa ennen huutokauppaa.

4 kommenttia:

meri kirjoitti...

ääh!minulla menee tuollaista lukiessa kyllä cortex säästötilaan.

mutta sellaista se on - systeemi tulee lupaavaksi arveltua liittolaista vastaan shekkivihko kourassa.

Luovuksissa kirjoitti...

Joo, ei tähän paljon muuta voi todeta kuin että tämä on hullu maailma.

Mummonikin sanoi aikoinaan että, "kyllä maailmaan meteliä mahtuu" ja oli kyllä oikeassa.

Katja Tanskanen kirjoitti...

Taidemaailmassa on tärkeää myös tarkoitus. Tässä tapauksessa ei minun mielestäni ole mitään moitittavaa. Hyvä vain, että rahaa saatiin paljon kokoon.

Luovuksissa kirjoitti...

Katja

Toki tarkoitushan on hyvä, eikä siinä mitään. Tosin sarkastisesti voisi kysyä miten tämä ylipäätään taiteeseen liittyy? Kyse on nimenomaan hyväntekeväisyydestä.