30.4.2009

Kollaasien kimpussa

Viime viikot ovat vierähtäneet kollaaseja tehdessä. Laitan tähän kuvan tuoreimmasta, juuri äsken valmistuneesta teoksesta.

Eli aika lailla perusasioiden ja niukkojen värien kanssa tässä touhutaan. Rakennetta, ryhtiä, rytmiä, balanssia, syvyyttä, harmoniaa ja "musikaalisuutta" jne. Ehkä jonkin sortin "keep it simple" taidetta?

8 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Hieno ja tasapainoinen kollaasi.

Luovuksissa kirjoitti...

Kiitos kehuista arleena...

Pellon pientareella kirjoitti...

Yleensä olen kovasti kehunut, mutta saako ehkä antaa vähän "rakentavaakin" palautetta? Tämä on jotenkin aika matemaattinen, "järjestyksessä" oleva, rationaalinen, suunniteltu. Minun makuuni tällä kertaa ehkä vähän liian turvallinen ja tylsä, kaipaisin vähän "irrottelua ja hulluutta", sääntöjen yllättävää rikkomista tms. Tämä siis _vain_ minun tämänhetkinen ajatukseni.

Luovuksissa kirjoitti...

Johtuneeko siitä että juuri nyt kaipaan elämääni järkeä, elämän hallintaa, kaaoksen kuriin laittamsita ja muutenkin turvallista tulevaisuutta? Ja tämähän tietysti näkyy teoksissa.

Tai sitten vain olen piilosäntillinen luonne joka paljastaa itsensä teoksissa.

Pellon pientareella kirjoitti...

Tuohan oli oiva vastaus, noinhan se varmaan menee. Että kulloinenkin oma tila heijastuu työhön.

Luovuksissa kirjoitti...

Jos näin ei ole, niin silloinhan koko tekeminen on jotenkin ulkopuolelta ohjautuvaa eli epäaitoa. Täytyy olla reilusti sitä mitä on, ilmenee se taiteessa mitä tahansa, muuten sitä on helposti feikki tai kopioija.

soli kirjoitti...

Kyllä kurinalaisista abstraktioista tulee väistämättä musiikki mieleen. Vaivattoman näköinen kompositio, luultavasti siis hyvinkin pitkään aseteltu.

Luovuksissa kirjoitti...

oikein päätelty Soli,

välillä jahkailen näiden kanssa liiankin pitkään...