4.5.2009

Kevätväsymys

Joka vuosi keväisin törmään ilmiöön nimeltä kevätväsymys. Kevätväsymyksestä on tullut jokin kummallinen sesonkitauti, josta voi jokainen parannella itseään omatoimisesti esim. lisäämällä liikuntaa, nauttimalla hedelmin ja kasviksin kevennettyä ruokaa, huolehtimalla raudan saannista, juomalla riittävästi vettä, syömällä kuituja ja karttamalla sokeria. (Nämä ohjeet Tohtori.fi palstalta.)

Varmasti hyviä ohjeita jokainen, en sitä epäile. Mutta eikö väsymystä olisi luontevinta torjua yksinkertaisesti ottamalla nokoset tarpeeseen? Miksi ihmisen pitäisi olla tasaisen pirteä ympäri vuoden?

5 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Kevätväsymys voi olla myös kauniisti ilmaistuna masennusta. Miksi siitä ei puhuta oikealla nimellään enemmän, en tiedä. Ja mm. tietynlainen ruokavalio ja liikunta auttavat tutkitusti masennukseen, nukkuminen on siitä vain oire. Olen viime aikoina itse huomannut em. keinojen tepsivän, enkä ole unen puutteen vuoksi "väsynyt".

Luovuksissa kirjoitti...

Elämme näennäisen kohteliaita aikoja, jossa juopoista tehdään "alkoholiriippuvaisia" ja ehkäpä masentuneistakin "kevätväsyneitä".

Onneksi mun "masennus" on paranee nukkumalla...

Pellon pientareella kirjoitti...

Hyvä niin, että osaat nauttia nokosista sohvalla, ovathan ne kyllä yksi elämän nautinnoista. Varsinkin kesällä on ihana nukahtaa hetkeksi ulos :).

Laitoin sinulle ohjeen domainnimestä kommenttiisi.

meri kirjoitti...

pekka

ihan kuva! ihana kuva!

Luovuksissa kirjoitti...

Kiitos vaan teille molemmille..