9.5.2009

Träskändan huvimaja ja vandaalit


Träskändan puiston reunamilla kököttää ehkä suomen hienoin huvimaja. Tämä Diana temppeliksi tai Rakkauden temppeliksi kutsuttu huvimaja on rakennettu 1820-luvulla Carl Ludvig Engelin suunnittelemana. Tilaajana toimi Träskändan kartanon silloinen omistaja Carl Johan Wallen.

Ikävä vain etteivät kaikki huvimajan käyttäjät osaa arvostaa tätä upeaa rakennusta, joka on ainutlaatuinen koko suomessa. Huvimaja on tärvelty kauttaaltaan tussein ja spreijauksin. Jopa rakennuksen kattokoristeita suojaavat lasit on onnistuttu rikkomaan.


Kuvat puhukoot puolestaan. Jos paikalle menee koiran kanssa on syytä varoa lasia, jota ympäristöstä löytyy varsin runsaasti.


En enää kannata ns. graffiteja missään muodossa, en edes hyviä, sillä kuvio tässä menee näin. Jokainen hyvin tehty graffiti lisää kiinnostusta asiaan ja syntyy asian harrastajia. Mutta ennenkuin "harrastaja" kehittyy "graffiteissaan" edes siedettävälle "ammattimaisemmalle" tasolle, niin siihen vaaditaan vuosien työ, kuten minkä tahansa asian oppimisessa, eli paljon vandalismia ja töhrintää.


Laitan tämän kirjoituksen "Viherlaakso" osastoon, sillä Träskända on mukavasti kävelyetäisyydellä Viherlaaksosta Lippajärven vastakkaisella puolella.

Ei kommentteja: