30.4.2010

Kuvia kuolemasta

Laitan tähän pari kuvaa teoksista joiden teema liittyy elämän lyhyyteen, siihen kuinka ohikiitävää kaikki on. Pienempi, postikortin kokoinen on "The Dance, jossa elämä rinnastuu onnelliseen tanssiin jota tositarkoituksella tanssitaan, mutta se ei kestä kuin hetken ja se on tuomittu lakastumaan kuin kukka (Sudenmarja).

Toinen teos on "The Breath - Henkäys", vaakamallinen vajaa 70cm leveä etsaus samalta vuodelta 2005. Siinä elämää verrataan huuruiseen henkäykseen joka pimeässä hetken näkyy. Teoksessa koko ihmiselämä juoksee silmien edessä kovalla kiireellä syntymästä kuolemaan. Tässäkö se oli?

Teosten myötä osanottoni Merille.

1 kommentti:

meri kirjoitti...

pekka, rakas kiitos ja rutistus.

näissä kuvissa ilmenee pelkistetyimpänä henkesi hallitseva ominaisuus, nimittäin sinun ajatuksesi ja viivasi rikkaus. ne liikkuvat mikrokosmoksen ja makrokosmoksen välillä, ilmaisten samalla henkisen maailmasi laajuuden ja kantavuuden.

tämä intohimo maailmankaikkeuteen antaa ajatuksellesi ja viivallesi ne jännevälit joita ilman ei pieneenkään saa suuren tuntua.

sinänsä pieni ja vähäpätöinen voidaan korottaa suuruuteen vain sen mukaan, miten laajaulotteisen hahmotuksen se saa taustakseen. immanuel kantin kaksi ihmettä; tähti ja ihmissielu, eivät ole ihmeitä ilman suhdetta toisiinsa.

näiden kahden välillä liikkuu sinunkin grafiikanviivasi, saaden jännitteensä äärettömyyden kaipuun ja sen luoman riittämättömyyden tunteen ristiriidasta.

kiitos vielä kerran!