12.7.2010

Kesänäyttelyt ja jäätelöbarometri

Kesänäyttelyssä taitaa olla kaikkein oleellisinta sopiva sää. Arvelisin että oikeanlainen sää on jopa näyttelyn sisältöäkin tärkeämpi (yleisö)menestystekijä näyttelylle.

Jos on liian kuuma, kuten viime päivien yli 30 astetta, niin ihmiset muuttuvat leijoniksi ja jäävät varjoihin makailemaan ja sulattelemaan grilliruokiaa. Jos taas sää on liian sateinen tai muuten kurja niin sekään ei ole hyvä. Silloin porukat pysyvät kotona ilmoja päivittelemässä ja katselevat videoita.

Oikea kesänäyttelyn lämpötila on noin 19-22 astetta ja ilmassa kohtuullisesti vesileikkeihin sopimatonta pilvipoutaa ja lievää harmaata sateenuhkaa. Tällaisessa säässä ihminen lähtee liikkeelle, autoilee ja käy tutkimassa lähitienoot ja vähän kaempaakin. Homo Sapiens haluaa nyt seikkailla, etsiä elämyksiä ja saada uusia ajatuksia päähänsä. Aistit valpastuvat ja tielle osuvan taidenäyttelyn viettelevä kutsu vetää puoleensa, kuin jäätelökioski kuumalla rannalla.

Jäätelön myynti ja taiteen kiinnostavuus ovat kuin vastavoimia. Silloin kun jäätelökioskeilla jonotetaan, silloin on kesänäyttelyissä hiljaisempaa. Ja päin vastoin.

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Kuule. Vaikuttaa siltä että se 8-vuotias koululainen, joka perusti jäätelökipsan, ei saakaan pitää sitä.

Mutta sun tonttishan on yksityinen, joten kutsu ihmeessä se tomera tyttö myymään halpaa jätskiä sinne näyttelyalueelle!

Se vain, että näyttelytiloihin sisälle ei sitten saisi jätskiä viedä. Eikös olisi kehittelyn arvoinen asia?

Minä söisin kyllä jäätelöä, jos hammaskalusto sen sallisi. Ja sitten menisin taas katsomaan kuvia.

Luovuksissa kirjoitti...

Luulen että tämä johtaisi vaan kahnauksiin verokarhun kanssa. Ja tätä nalleahan kiinnostaa kaikki mikä haiskahtaa vähänkin rahan liikuttelun hunajalta.

...mutta kehitellään. Kaizen!