22.11.2011

Notre Dame marraskuussa


Tässä kuva jonka otin marraskuun lopulla Pariisissa likimain 30-vuotta sitten. Kylläpäs aikaa rientää.

Vaeltelin kaupungissa päämäärättömästi ja Seinen rannalla huomioni kiinnityi pariskuntaan ja lähestyvään jokilaivaan. Kaivoin nopeasti kameran laukusta, vaihdoin 35 millisen, tähtäsin ja säädin manuaalisesti valon. Odotin hetkeä sekunnin tai kaksi ja sitten klik. Ja heti kuvan ottamisen jälkeen asetelma hajosi, vene tuli liian lähelle, samoin kulkijat ja kirkon torni ei enää mahtunut kuvaan. Valokuvaus jos mikä on hetkeen tarttumista ja joskus myös aivan pienestä kiinni.

4 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Upea kuva,pienen hetken odottaminen kannatti. Valokuvaus kiehtoo; se linssin läpi kuvakulmien etsiminen. Toivottavasti itse löydän hienoja hetkiä ensi keväällä, jolloin olisi tarkoitus matkustaa Pariisin taivaan alle.

Luovuksissa kirjoitti...

Mukavaa reissua vaan. On iso kaupunki ja paljon nähtävää. Muutaman kerran olen käynyt, joskin viime visiitistäkin alkaa olla jo reilut 10 vuotta.

Tarina kirjoitti...

Kuvassa on jännä arkipäiväinen tunnelma, mutta siinä on jotain kutkuttavaa, jota ei voi sanoin kuvata.

Luovuksissa kirjoitti...

Tuossa tilanteessa mietin tuota pariskuntaa ja sitä mikä heidän suhteensa oli. mielestäni heillä oli menossa jonkinlainen "vakava" keskustelu tai jonkin asian käsittely, mutta tämä on tietysti vain arvailua. välillä puhuivat läheltä muutaman lauseen ja sitten kävelivät eteenpäin pienen etäisyyden päässä toisistaan...