16.7.2014

Piirtämisjumppaa

Piirtämisjumpassa tehdään erilaisia taiteen tekoon ja piirtämiseen liittyviä harjoitteita ohjatusti niin että myös ns. "piirustustaidottomat" kokevat piirtämisen mielekkääksi. 

Jumpassa on kyse siitä että piirtämisen maailmaan (ja siihen mitä taiteilija työskennellessään ajattelee) otetaan tuntumaa erilaisten piirrosharjoitteiden kautta. Piirtimillä, liiduilla, kynillä leikitään ja etsitään sitä samaa luovuuden iloa jota tunnettiin joskus lapsena.
Virheitä ei ole, eikä mitään valmista tai esittävää synny, vaan etenemme harjoitteesta toiseen ja keskitymme tekemisen iloon. Piirtämishetkessä ollaan kuten ohjatulla aerobic-, tai muulla jumppatunnilla, mutta nyt emme rääkkää kroppaa vaan haastamme näkemistä ja ajattelua ja yritämme saada vikuroivaa piirtäjän kättämme tottelemaan.

Piirtämissessiot ovat noin 30-45 min tiiviitä kokonaisuuksia ja niitä voidaan järjestää pienemille porukoille ison pöydän ääressä ja isommille ryhmille "luokkahuoneen" kaltaisessa tilassa jossa piirtäjille löytyy runsaasti pöytiä sekä dokumenttikamera ja videotykki, joiden avulla jumppaan osallistujat voivat seurata jumppa-ohjaajan työskentelyä ja ohjeita.

Piirtämisjumpasta lisää Pekka Hannulan kotisivuilla ja Facebookissa.


PIIRTÄMISJUMPPAA - missä - milloin:

Piirrosjumppaa on mahdollista kokeilla Sammatissa TaideAitat kesänäyttelyn yhteydessä vielä kahtena lauantaina:
19.7. ja 26.7. kello 14 alkaen ja jumppaamista jatketaan niin kauan kuin osallistujia riittää, eli tilanteen järjestetään useampia piirrosjumppia peräjälkeen. Nämä jumpat ovat ilmaisia, joskin pientä vapaaehtoista maksua materiaaleista toivotaan. Kaikki tarvittavat materiaalit ja välineet löytyvät paikan päältä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luin piirtämisjumpasta ja olen samaa mieltä, Pekka! Nuorena piirsin paljon ja se oli terapiaa minulle. Muistan vieläkin elävästi miten hyvä olo tuli piirtämisen jälkeen ja siitä, että sai katsella omaa kynän jälkeä ( joka oli aika hyvää itse asiassa :))

Kännykköjen, tablettien, ja tietokoneen "information overload" vie hermot äärirajoille. Silloin piirtämisjumpasta on apua!

Sinulla on hyviä ideoita! Toivottavasti vielä lisääkin tulevaisuudessa!

Luovuksissa kirjoitti...

Tähänpä ei voi muuta sanoa kuin: Kiitos kommentista !