17.8.2008

Puhelintaidenäyttelyn kehittelyä

Soitin Hesariin valittaakseni ettei lehti ollut vielä tullut, mutta sunnuntai aamuna ennen kahdeksaa en saanut langan päähän muuta kuin automaatin: "Tämä on Helsingin sanomien automaattinen asiakaspalvelu. Jos asianne koskee lehden tilaamista, niin painakaa yksi. Jos asianne koskee jakeluhäiriöitä, niin painakaa kaksi".

Painoin kaksi. "Äänimerkin jälkeen ilmoittakaa ensin nimenne, osoitteenne ja asianne ja sitten painakaa ruutu". Sanoin asiani ja painoin ruutu. "Kiitos yhteydenotostanne. Asianne käsitellään mahdollisimman pian".

Että siihen malliin, kuulemiin vaan. Jäin hieman hämmentyneenä miettimään että oliko tämä nyt sitä aitoa asiakaspalvelua kun juttelin koneystävälle, sitä jossa asiakas on aina oikeassa, sellaista jossa saa kiukutella mielipahaansa.

Kuka oikeasti käsittelee asiani ja koska? Saankohan lehteni järkevään aikaan? Onko asiakaspalvelu vielä suomessa vai onko se jo ulkoistettu Viroon tai kenties Intiaan? Ja löytyykö Intiasta käsin lehdenjakajalle nopeasti varamiestä?

Voikohan tätä systeemiä jotenkin soveltaa ja järjestää taidenäyttely tai teosten esittely kännykän välityksellä? "Jos haluatte lisätietoja teoksesta painakaa yksi. Jos taas haluatte keskustella taiteilijan kanssa painakaa kaksi." Tätä pitää kehitellä...

(P.S. eli Postskriptum: Lehti kolahti laatikkoon hieman ennen yhdeksää. Joko automaattinen asiakaspalvelu toimii ja koneet hoitivat homman tai sitten lehdenjakaja oli nukkunut pommiin ja oli pari-kolme tuntia totutusta myöhässä.)

Ei kommentteja: