15.5.2011

Majakkagalleria


Kävin tänään ripustamassa näyttelyn Söderskärin saarelle ja yllätys, yllätys majakassa sijaiseva näyttelytila yllätti minut positiivisesti. Täytyy myöntää että Söderskärin Majakkagalleria on yksi erikoisimmista ja tyylikkäimmistä tiloista jossa olen näyttelyä pitänyt. Ihastuin tilaan heti ensi silmäyksellä.

Ajanhavina on käsin kosketeltavaa. Majakan paksut kiviseinät pitävät tuulen huminan ja meren äänet ulkopuolella, niin että kolmannessa kerroksessa sijaisevassa galleriassa on täysin hiljaista. Mikä on aika harvinaista näin lähellä Helsinkiä. Matka saarelle Vuosaaren Aurinkolahdelta kestää tavallisella moottoriveneellä reilut puolituntia ja hitaamilla paateilla tunnin. Söderskärin nettisivuilta löytyy tietoa myös Kauppatorilta kolme kertaa viikossa liikennöivästä yhteysaluksesta, jonka vilahtaa yhdessä oheisesta kuvasta.

Majakka galleria on noin 4-5m korkea mutterin muotoinen tila. Kevyet teokset - kuten kuvissa - on heppo naputella seinille tiilten saumoihin pienillä nauloilla. Poikki katon kulkee muutama paksu teräspalkki joihin on mahdollista myös ripustaa isompikin kolmiulotteinen teos.

Portaat ylös Majakkagalleriaan ovat aika jyrkät, kapeat ja hieman ahtaat, joten se rajoittaa isojen ja painavien teosten esittelyä tilassa. Veikkaan että Majakkagalleriasta tulee lähivuosina suosittu ja laadukas taiteen esittely paikka. Eksoottinen ja erikoinen se on jo nyt. Viime vuosina majakassa on käynyt 4000-5000 vierasta kaudessa, mikä kestää toukokuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin.

Jos tämä mahdollisuus kiinnostaa, niin kannattaa ottaa yhteyttä järjestäjiin. Mikäli oikein ymmärsin niin tarkoitus on pitää jatkossa taiteen taso hyvänä ja erityisesti heitä kiinnostavat ns. matrikkelista löytyvät taiteilijat.

Jatkossa näyttelytiloja tulee olemaan kaksi, joista toinen ns. majakanvartijan talossa. Siellä hieman tavanomaisemmat seinät, mutta ihan siisti tila sekin. Eli parilla, kolmella eri taiteilijalla on mahdollista järjestää täällä näyttely kesässä, kunhan homma kehittyy. Kannattaa siis laittaa portfoliota liikkeelle jo hyvissä ajoin etukäteen ja olla aktiivinen jos tämä mahdollisuus jonain kesänä kiinnostaa. Suosittelen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa todella kiinnostavalta gallerialta!

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä. Mielenkiintoinen näyttelypaikka. Kiitos Pekka.
KM

Anna-Maija kirjoitti...

Mihin osoitteeseen voisilähettää portfolioita? Sen verran hienolta kuullsotaa tuo näyttelypaikka näin meri-kallio aiheiselle maalarille.. :)

Luovuksissa kirjoitti...

Järjestäjien yhteystiedot:

http://www.soderskar.fi/index.php?id=8