Siirry pääsisältöön

Majakkagalleria






Kävin tänään ripustamassa näyttelyn Söderskärin saarelle ja yllätys, yllätys majakassa sijaiseva näyttelytila yllätti minut positiivisesti. Täytyy myöntää että Söderskärin Majakkagalleria on yksi erikoisimmista ja tyylikkäimmistä tiloista jossa olen näyttelyä pitänyt. Ihastuin tilaan heti ensi silmäyksellä.

Ajanhavina on käsin kosketeltavaa. Majakan paksut kiviseinät pitävät tuulen huminan ja meren äänet ulkopuolella, niin että kolmannessa kerroksessa sijaisevassa galleriassa on täysin hiljaista. Mikä on aika harvinaista näin lähellä Helsinkiä. Matka saarelle Vuosaaren Aurinkolahdelta kestää tavallisella moottoriveneellä reilut puolituntia ja hitaamilla paateilla tunnin. Söderskärin nettisivuilta löytyy tietoa myös Kauppatorilta kolme kertaa viikossa liikennöivästä yhteysaluksesta, jonka vilahtaa yhdessä oheisesta kuvasta.

Majakka galleria on noin 4-5m korkea mutterin muotoinen tila. Kevyet teokset - kuten kuvissa - on heppo naputella seinille tiilten saumoihin pienillä nauloilla. Poikki katon kulkee muutama paksu teräspalkki joihin on mahdollista myös ripustaa isompikin kolmiulotteinen teos.

Portaat ylös Majakkagalleriaan ovat aika jyrkät, kapeat ja hieman ahtaat, joten se rajoittaa isojen ja painavien teosten esittelyä tilassa. Veikkaan että Majakkagalleriasta tulee lähivuosina suosittu ja laadukas taiteen esittely paikka. Eksoottinen ja erikoinen se on jo nyt. Viime vuosina majakassa on käynyt 4000-5000 vierasta kaudessa, mikä kestää toukokuun puolesta välistä syyskuun puoleen väliin.

Jos tämä mahdollisuus kiinnostaa, niin kannattaa ottaa yhteyttä järjestäjiin. Mikäli oikein ymmärsin niin tarkoitus on pitää jatkossa taiteen taso hyvänä ja erityisesti heitä kiinnostavat ns. matrikkelista löytyvät taiteilijat.

Jatkossa näyttelytiloja tulee olemaan kaksi, joista toinen ns. majakanvartijan talossa. Siellä hieman tavanomaisemmat seinät, mutta ihan siisti tila sekin. Eli parilla, kolmella eri taiteilijalla on mahdollista järjestää täällä näyttely kesässä, kunhan homma kehittyy. Kannattaa siis laittaa portfoliota liikkeelle jo hyvissä ajoin etukäteen ja olla aktiivinen jos tämä mahdollisuus jonain kesänä kiinnostaa. Suosittelen.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Vaikuttaa todella kiinnostavalta gallerialta!
Anonyymi sanoi…
Olen samaa mieltä. Mielenkiintoinen näyttelypaikka. Kiitos Pekka.
KM
Anna-Maija sanoi…
Mihin osoitteeseen voisilähettää portfolioita? Sen verran hienolta kuullsotaa tuo näyttelypaikka näin meri-kallio aiheiselle maalarille.. :)
Luovuksissa sanoi…
Järjestäjien yhteystiedot:

http://www.soderskar.fi/index.php?id=8

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Petas-Baari

Tässä pari kuvaa viimevuoden lokakuulta vanhasta Petas-Baarista, joka sijaitsi Viherlaakson Länsirajalla Turuntien ja Lippajärventien risteyksen tuntumassa. Paikka jää juuri ja juuri Kauniaisten puolelle. Nyt rakennus on purettu ja tilalle on kohoamassa "Kukkalaakso" niminen kerrostalo asuinalue. Rakennuksessa toimi vuosikymmeniä legendaarinen Petas-Baari ja kauppa. Rakennus valmistui ennen sotia 1938. Baari oli omana aikanaan varsin suosittu ohikulkijoiden kohtaus- ja taksimiesten taukopaikka. 1970-80 luvulla kaupan rakennukseen tuli U.Suomalaisen TV korjaamo ja myymälä. Toiminta hyytyi 90-luvun alun laman myötä. 1997 Petas-Baari toimi mm. Trabant Express sketsisarjan kulissina. Tässä Youtuben pätkä Jasso Laamasen pajatson peluusta. Itsekin olen joskus vuosikymmeniä sitten käynyt baarissa pajatsoa kokeilemassa ja syömässä kuivan juustosämpylän. Kaupparakennuksen päädyssä oli iso käsinmaalattu Hellaksen Figarol-mainos, jossa ajan havina on vahvasti läsnä. Jos muistat

What is Expandism?

Longer version of this article is at my  homepage . Expansion in Art-making and Expansion-motivated art Introduction This article is a compact study of expansion in the context of making a piece of art. I believe that expansion is one aspect of all kinds of making of art. It has been neglected topic, even unseen, but the phenomenon is real and it is connected to art making, for it is impossible to make a piece of art without its expansion to some space. A work of art is always located in some space – on paper or canvas, in real or imaginary place, in this world or in digital one – and a work of art must first enter that space, it must do expansion there to take control of it. And it is the artist's task to make this happen.  By definition expansion means the increase of something in size , number , or importance . It relates to artworks in two ways, first, to the actual size of an artwork, and second, to the making process of an artwork. In some cases these expansions are overla

Inhorealismia

Länsimaisessa oikeusvaltiossa ei kuulema ole sensuuria. Asia ei pidä paikkaansa. Sensuurin ymmärtää hyvin käsitteen inhorealismi yhteydessä. Realismi tarkoitaa todenmukaisuutta (ransk. réalisme) ja inhorealismi sitä kun todellisuus esitetään kaikkein raadollisimmillaan, asioiden inhoittavia piirteitä tarkastellen. Asia on arkipäivää esimerkiksi uutistoimituksissa, joissa joudutaan jatkuvasti miettimään onko jonkin kuva-aineiston (katastrofin uhrit, sodan kauhut, kirurginen leikkaus jne.) näyttäminen julkisesti sopivaa vai ei. Toisin sanoen kuvamateriaalia joudutaan sensuroimaan, niin että esitetty aineisto on linjassa vallitsevien moraalikäsitysten kanssa. Ja myös niin ettei ketään tarkoituksella järkytetä. Inhorealismi liittyy myös taidekentällä säännöllisesti syntyvään kohuun, kun joku taiteilija kyseenalaistaa tätä rajaa, esittelemällä teoksissaan asioita joita emme ole tottuneet näkemään "hyviä lehtimiestapoja" kunnioittavassa yhteikunnassamme. Ihmiset haluavat syödä