20.11.2011

Petas-Baari

Tässä pari kuvaa viimevuoden lokakuulta vanhasta Petas-Baarista, joka sijaitsi Viherlaakson Länsirajalla Turuntien ja Lippajärventien risteyksen tuntumassa. Paikka jää juuri ja juuri Kauniaisten puolelle. Nyt rakennus on purettu ja tilalle on kohoamassa "Kukkalaakso" niminen kerrostalo asuinalue.

Rakennuksessa toimi vuosikymmeniä legendaarinen Petas-Baari ja kauppa. Rakennus valmistui ennen sotia 1938. Baari oli omana aikanaan varsin suosittu ohikulkijoiden kohtaus- ja taksimiesten taukopaikka. 1970-80 luvulla kaupan rakennukseen tuli U.Suomalaisen TV korjaamo ja myymälä. Toiminta hyytyi 90-luvun alun laman myötä.

1997 Petas-Baari toimi mm. Trabant Express sketsisarjan kulissina. Tässä Yuotuben pätkä Jasso Laamasen pajatson peluusta. Itsekin olen joskus vuosikymmeniä sitten käynyt baarissa pajatsoa kokeilemassa ja syömässä kuivan juustosämpylän.

Kaupparakennuksen päädyssä oli iso käsinmaalattu Hellaksen Figarol-mainos, jossa ajan havina on vahvasti läsnä.

Jos muistat tai tiedät jotain Petas-Baarista, niin ole vapaa kommentoimaan. Mitä baarissa on tapahtunut, miten se liittyy Espoon historiaan, miksi se on niin "legendaarinen", kuten olen kuullut väitettävän?

5 kommenttia:

dudivie kirjoitti...

hieno paikka

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti joku pelasti tuon Figarol-mainoksen.

Anonyymi kirjoitti...

Isotätini omisti aikoinaan tuon

Ed Falcon kirjoitti...

Ostin Suomalaiselta osamaksulla noin vuonna -82 suunnilleen Saloran 24-tuumaisen väritelkkarin. Siinä oli hipaisunäppäinten lisäksi myös langallinen kaukosäädin. Sitten 70-luvun lopulta on jäänyt mieleen, että baarin puolella ei paljon papereita kyselty. Niinpä ikäluokkansa kovimmat ja isokokoisimmat 15-17 -vuotiaat Viherin ja Kartsin jätkät kävivät siellä kaljalla. Suurin osa heistä taisi lisäksi olla KaPan lätkänpelaajia.

Pekka Hannula kirjoitti...

Kiitän kommentista. Baari oli myös itselleni teininä paikka johon ei tohtinut yksin mennä vaan kaveriporukassa. Käytiin joskus pelaamassa pajatsoa.